rižin papir za rolice

10 dag staklenih rižinih rezanaca

2-3 mrkve

svježe sojine klice

crvena paprika

20 dag očišćenih kuhanih kozica (svježih ili smrznutih)

zelena salata

svježi listići mente

svježi listići bosiljka

svježi, mladi češnjak

sojin umak

Narežite mrkvu, papriku i salatu na tanke rezance. Stavite rižine rezance u kipuću vodu dok ne omekšaju, procijedite ih i isperite hladnom vodom. Za rižin papir pripremite posudu s vrućom vodom u koju ćete svaki pojedinačno namočiti dok ne omekša. Pripremite i posebnu posudu na koju ćete ih staviti prije nego što ih počnete puniti i zamatati. Stavite manju količinu svakog pojedinog sastojka na omekšani papir, stvarajući tako ravnu liniju kojoj su slobodna oba kraja. Pazite da ih ne biste prepunili. Prelijte ih malom količinom soja sosa.

Pažljivo ih zamatajte. Uzmite jednu stranu rižinog papira i prekrijte dio sastojaka pazeći da ne oštetite papir i da ne motate previše labavo. Motajte u jednu stranu i prije kraja zatvorite dno rolice kako biste je mogli dignuti i premjestiti na tanjur. Poslužite sa slatkim čili umakom i soja sosom.