Za 4 osobe

4 mrkve

2 peršina

komadić korabice i celera

vezica peršinovog lišća

manja glavica karfiola

glavica luka

dva para pilećih krila

10 dag pilećih prsa

10 dag graška

žlica koncentrata rajčice po želji

Na malo ulja propirjajte nasjeckani luk pa dodajte na kolutiće narezanu mrkvu i korijen peršina. Nakon nekoliko minuta dodajte celer, korabu i grašak. Dodajte 1,5 l vode i posolite. Dodajte pileća krila i prsa. Kada juha zakuha, smanjite vatru i poklopljeno kuhajte sat i pol. Karfiol izrezan na manje komade zasebno skuhajte u slanoj vodi. Nakon sat i pol kuhanja izvadite meso, izrežite ga na manje komade i vratite u juhu zajedno s karfiolom. Prije posluživanja dodajte nasjeckani peršin.

LEBER KNEDLE

100 g pilećih jetrica

2 žemlje

luk

peršinov list

prstohvat mažurana

jaje

30-40 g krušnih mrvica

malo ulja ili masti

Očišćenu jetricu nastružite zajedno s omekšanim i izgnječenim žemljama. Smjesi dodajte na ulju propirjan luk i peršin, jaje, mažuran i mrvice, posolite i popaprite. Neka smjesa malo odstoji. Oblikujte kuglice i dodajte u juhu. Kuhajte poklopljeno 10-ak minuta.