Za 4 osobe
4 mrkve
2 peršina
komadić korabice i celera
vezica peršinovog lišća
manja glavica karfiola
glavica luka
dva para pilećih krila
10 dag pilećih prsa
10 dag graška
žlica koncentrata rajčice po želji
Na malo ulja propirjajte nasjeckani luk pa dodajte na kolutiće narezanu mrkvu i korijen peršina. Nakon nekoliko minuta dodajte celer, korabu i grašak. Dodajte 1,5 l vode i posolite. Dodajte pileća krila i prsa. Kada juha zakuha, smanjite vatru i poklopljeno kuhajte sat i pol. Karfiol izrezan na manje komade zasebno skuhajte u slanoj vodi. Nakon sat i pol kuhanja izvadite meso, izrežite ga na manje komade i vratite u juhu zajedno s karfiolom. Prije posluživanja dodajte nasjeckani peršin.
LEBER KNEDLE
100 g pilećih jetrica
2 žemlje
luk
peršinov list
prstohvat mažurana
jaje
30-40 g krušnih mrvica
malo ulja ili masti
Očišćenu jetricu nastružite zajedno s omekšanim i izgnječenim žemljama. Smjesi dodajte na ulju propirjan luk i peršin, jaje, mažuran i mrvice, posolite i popaprite. Neka smjesa malo odstoji. Oblikujte kuglice i dodajte u juhu. Kuhajte poklopljeno 10-ak minuta.