Za 4 osobe

MLINCI

jaje

500 g brašna

1,5 dl mlijeka

pola žličice soli

Na radnoj ploči izradite tijesto od brašna, soli i jaja dodajući malo po malo mlako mlijeko. Ako nije dovoljno mlijeka, dodajte mlake vode. Mijesite rukama dok ne dobijete finu teksturu. Ostavite tijesto da odstoji pa ga podijelite na 6 dijelova. Svaki dio tanko razvaljajte pa dobro izbodite vilicom kako se pri pečenju ne bi stvorili veliki mjehuri. Položite mlince na izvrnuti lim za pečenje pa ih pecite u pećnici na 200 stupnjeva. Tijekom pečenja treba ih okrenuti. Pečeni su kad postanu svijetlosmeđi. Izlomite mlince na manje komade i kratko prokuhajte u kipućoj slanoj vodi. Procijedite i prelijte s malo masnoće od pečenja.

PEČENA PATKA

Patki zarežite kožu na nekoliko mjesta pa je dobro posolite izvana i iznutra, najbolje dan prije ili nekoliko sati prije pečenja. Stavite je peći u pećnicu na 180 stupnjeva podlijevajući s malo vode, a poslije sokovima koje je pustila tijekom pečenja.

PIRJANO CRVENO ZELJE

glavica crvenog zelja

mala glavica luka

malo masnoće

Zelje narežite na rezance i posolite. Na malo masnoće propirjajte nasjeckani luk pa dodajte narezano zelje. Pirjajte na laganoj vatri dok ne omekša.