Sastojci:
1 žlica maslinova ulja, 1 sitno nasjeckani luk, 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka, 2 nasjeckane mrkve, 25 grama sitno narezanog krumpira, 300 grama sitno nasjeckanog celera, 1 žličica mljevenog kumina, 270 grama zelene leće, litra juhe od pileće ili povrtne bio kocke, 250 ml vode, razrezana peciva, 1/4 šalice svježeg, sitno nasjeckanog lišća korijandra.

Priprema:
Zagrijte ulje na velikoj tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte luk, pirjajte ga miješajući oko 5 minuta ili dok ne omekša. Dodajte češnjak i pirjajte još minutu. Dodajte mrkvu, krumpir, celer i kumin pa miješajući pirjajte. Dodajte leću, kocku za juhu i vodu. Smanjite temperaturu. Kuhajte u poluoklopljenoj tavi, oko 30 minuta ili dok povrće ne omekša.

U međuvremenu zapecite kriške integralnog peciva na 1 minutu sa svake strane ili dok ne postanu zlatni i hrskavi.

Juhu ukrasite korijandrom i poslužite je s pečenim pecivom.