(za približno 36 kolačića)

Sastojci:
100 g kakaa u prahu (bez tragova glutena)
180 g šećera u prahu
60 ml biljnoga ulja
2 velika jaja
1 čajna žlica ekstrakta vanilije
1 jušna žlica likera od čokolade (po želji)
160 g mješavine glatkoga bezglutenskoga brašna
1 čajna žlica praška za pecivo (bez tragova glutena)
¼ čajne žlice ksantan gume (Xanthan gum)
1 prstohvat soli
125 g šećera u prahu

Postupak:
U velikoj posudi izmiješajte kakao u prahu, šećer u prahu i biljno ulje. Dobro miješajte da se sjedine.

Dodajte jaja (jedno po jedno) i između dodavanja temeljito tucite te dodajte ekstrakt vanilije i, ako želite, liker od čokolade.

Uspite mješavinu brašna, prašak za pecivo, ksantan gumu i sol te dobro miješajte dok ne dobijete jednolično tijesto za kolačiće.

Posudu prekrijte folijom i tijesto rashladite (najmanje 3 sata).

Nakon hlađenja pećnicu zagrijte na 180 °C. Dva velika lima za pečenje malo namastite i prekrijte papirom za pečenje.

Jušnom žlicom uzimajte malo tijesta i oblikujte u 2,5 centimetra široke kolačiće.

Stavljajte ih na plitki tanjur, posipajte šećerom u prahu i potom ih, međusobno razmaknute, smjestite na papir za pečenje.

Pecite ih 10 - 15 minuta dok se lagano ne raspuknu. Prije posluživanja stavite ih na rešetku da se ohlade.