(za približno 24 kolačića)
Sastojci:
225 g slanoga maslaca, razmekšati
100 g šećera u prahu
300 g mješavine glatkoga bezglutenskoga brašna i još malo za posipanje
1 jušna žlica kukuruznoga škroba
½ čajne žlice ksantan gume (Xanthan gum)
¼ čajne žlice praška za pecivo (bez tragova glutena)
1 prstohvat soli
2 jušne žlice punomasnoga mlijeka i još malo prema potrebi
½ čajne žlice ekstrakta vanilije
250 g gotovoga namaza Dulce de leche (mliječni karamel namaz)
170 g kokosovih pahuljica
Postupak:
U velikoj posudi zajedno tucite maslac i šećer dok mješavina ne postane svijetla i kremasta, 2 - 3 minute.
U zasebnoj posudi pomiješajte mješavinu brašna, kukuruznoga škroba, ksantan gumu, prašak za pecivo i sol. Sve dodajte mješavini maslaca i šećera te dobro izmiješajte.
Dodajte mlijeko i ekstrakt vanilije te umijesite tijesto dok se svi sastojci posve ne prožmu; ako vam se tijesto čini suviše suho, dodajte mlijeka. Tijesto oblikujte rukama i načinite kuglu. Zamotajte u plastičnu foliju i na sat vremena stavite u hladnjak.
Nakon hlađenja tijesta, pećnicu zagrijte na 180 °C. Dva velika lima lagano namastite i obložite papirom za pečenje.
Tijesto izvadite iz hladnjaka i na lagano pobrašnjenoj plohi razvaljajte ga na debljinu od 0,5 cm. Okruglim kalupom promjera 7 - 8 cm izrežite 24 kolačića. U sredini im malenim kalupom promjera 1,5 cm izrežite središta.
Kolačiće posložite u limove za pečenje i međusobno ih razmaknite, pecite ih 10 - 14 minuta sve dok ne počnu poprimati zlatnu boju.
Dok se kolačići peku, u mikrovalnoj pećnici ili na pari lagano zagrijte namaz Dulce de leche.. U zagrijanoj tavi malo prepržite kokosove pahuljice, dok lagano ne požute, 1 - 2 minute, dobro pazeći da ne zagore. Maknite ih s vatre i ostavite da se ohlade.
Kada kolačići budu pečeni, izvadite ih iz pećnice i ostavite da se lagano rashlade te ih premažite zagrijanim namazom Dulce de leche.
Pospite ih kokosovim pahuljicama i prije posluživanja ostavite da se ohlade na rešetki.