ZA UMAK:
2 češnja češnjaka, nasjeckana
50 g preprženih badema, nakrupno nasjeckanih
25 g naribanog parmezana
50 g raznog zelenog mikrobilja
1 šalica maslinova ulja
sol i papar
ZA SALATU:
1 buča, narezana na kriške
8 baby cikli, narezanih na četvrtine
maslinovo ulje, za pečenje
sol i papar
1 limun, sok
2 žličice sušenog origana
2 žličice maslinova ulja
4 komada pilećih prsa s kožom (bez kosti)
sol i papar
120 g potočarke
2 kuglice mozzarelle, nakrupno narezane
sol i papar
1. UMAK: Pomiješajte češnjak, bademe, parmezan i mikrobilje pa začinite maslinovim uljem, solju i paprom.
2. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pomiješajte limunov sok, origano i maslinovo ulje pa mješavinom natrljajte pileća prsa, zajedno sa solju i paprom. Zatim, dvije-tri žličice umaka utrljajte pod kožu piletine. Buču i ciklu stavite u posudu za pečenje, začinite maslinovim uljem i pecite 25 minuta, pa ih izvadite, a pileća prsa pecite još desetak minuta.
3. POSLUŽIVANJE: Narežite pileća prsa. Rasporedite buču i ciklu na četiri tanjura, uokolo aranžirajte potočarku pa na nju složite piletinu i mozzarellu. Začinite solju i paprom te preostalim umakom.