200 g dimljenog lososa, začinjenog paprom
1 ½ šalica kvinoje
3 šalice pilećega ili povrtnoga temeljca
600 g cherry rajčica
maslinovo ulje
1 žlica smeđega šećera
sol i papar
50 g preprženih lješnjaka
2 glavice radiča, očišćenog
menta, za posluživanje
ZA KREMASTI UMAK:
1 češanj češnjaka, nasjeckan
3 usoljena inćuna, narezana
¼ šalice mlaćenice
¼ šalice majoneze
1 limun, sok
10 g peršina
1. Narežite losos na komadiće. Kuhajte kvinoju u temeljcu oko 20 minuta ili dok tekućina ne ispari.
2. Zagrijte pećnicu na 180 °C. U posudu za pečenje složite cherry rajčice, poškropite ih maslinovim uljem i šećerom te začinite solju i paprom. Pecite 5 minuta pa izvadite i ostavite sa strane.
3. UMAK: Sve sastojke stavite u blender i miksajte jednu minutu. Začinite solju i paprom.
4. POSLUŽIVANJE: U posudu stavite kvinoju, dodajte losos i nasjeckane lješnjake. Promiješajte pa poslužite s radičem, rajčicama i mentom. Sve prelijte umakom.