5 jaja
120 g šećera
1 žlica vanilin šećera
sol
50 g brašna
50 g mljevenih badema
2 žlice škrobnog brašna
40 g kakaa
800 g tamne čokoladne kuverture
400 g slatkog vrhnja
čokoladne strugotine
1 žlica praha od malina

Razdijelite jaja pa žumanjke pjenasto izmiksajte sa 60 g šećera i vanilin šećerom. Bjelanjcima dodajte mrvicu soli pa istucite čvrst snijeg, a zatim ga lagano umiješajte u žumanjke. Pomiješajte brašno, bademe, škrobno brašno i kakao pa umiješajte u jaja. Ulijte tijesto u okrugli kalup za torte (promjera 24 cm) premazan maslacem i zagladite površinu. Pecite otprilike 35 minuta na srednjoj rešetki pećnice zagrijane na 180 °C. Ostavite da se ohladi. U međuvremenu nasjeckajte čokoladu. Zagrijte vrhnje, izlijte ga preko čokolade i promiješajte tako da se sastojci povežu. Izlijte po biskvitu, ukrasite čokoladnim strugotinama, pospite prahom od malina i stavite u hladnjak na najmanje 2 sata.