Sastojci:
1 šalica mljevenih badema
1⁄2 šalice indijskih oraščića, prethodno natopljenih u vodi
1 šalica bademova mlijeka
5 žlica acai praha
1 štapić vanilije (srž)
1 žlica limunova soka
1⁄8 šalice kokosova ulja
1 prstohvat soli
1 žličica agar-agar praha
Priprema:
Miksajte sve sastojke u blenderu dok smjesa ne postane glatka, pa je zagrijavajte u posudi na laganoj vatri do 90 °C te ravnomjerno umiješajte agar-agar. Izlijte panna cottu u deset pravokutnih metalnih kalupa veličine 28 x 5 x 16 cm ili metalnu posudu za pečenje veličine 23 x 33 cm te pohranite u hladnjak na minimalno 3 sata.
Sastojci za fermentirane kupine:
3 šalice kupina
1 1⁄2 šalica sirovog šećera od šećerne trske
Priprema:
Stavite kupine u staklenku, dodajte sirovi šećer od trske, zatvorite poklopac, lagano protresite da se sjedini i ostavite na sobnoj temperaturi 6 - 10 dana.
Sastojci za spirulinu:
1⁄2 šalice očišćenih sjemenki bundeve
1⁄3 šalice sjemenki suncokreta
1⁄3 šalice mljevenih sjemenki lana
1⁄2 šalice kokosovih pahuljica
1⁄2 šalice chia sjemenki
1 1⁄2 žličica spiruline
1⁄4 žličice soli
1⁄2 šalice javorova sirupa
Priprema:
Sastojke mjerite u šalici od 250 ml. Sve, osim javorova sirupa, ubacite u blender. Zatim u smjesu ručnom miješalicom dodajte javorov sirup i raširite u ravnomjerni sloj na neljepljivu površinu, ako koristite dehidrator, ili u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje, ako koristite pećnicu. Dehidrirajte na 70 °C do hrskavosti, oko 12 sati. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi te izmrvite.
Ako ste panna cottu izlili u kalupe, izvadite je na tanjur, a onu iz posude narežite na željenu veličinu te je pospite mrvicama smjese sa spirulinom i fermentiranim kupinama. Prema želji, ukrasite jestivim cvijećem.