Sastojci (za 10-12 palačinki):
130 g heljdinog brašna
1 žličica praška za pecivo
250 ml bademovog mlijeka
1 žlica otopljenog kokosovog ulja
1 žlica mljevenih sjemenki lana
1 bourbon vanilin šećer
prstohvat soli
prstohvat cimeta
Priprema:
U dubljoj zdjeli izmiješajte sve sastojke ili ih izblendajte u blenderu. Pustite da smjesa odstoji barem pola sata, a može i preko noći.
Zagrijte tavu, dodajte malo kokosovog ulja pa na tavu izlijevajte po pola zaimače smjese. Kad se na površini palačinke pojave mjehurići, okrenite i pecite još par minuta s druge strane.
Poslužite toplo, prelivene javorovim sirupom ili premazane omiljenim pekmezom uz narezane kolutiće banana.
Više o autorici recepta doznajte na blogu O slanom i slatkom i na Instagram profilu @oslanomislatkom.