Sastojci (za 10-12 palačinki):

130 g heljdinog brašna

1 žličica praška za pecivo

250 ml bademovog mlijeka

1 žlica otopljenog kokosovog ulja

1 žlica mljevenih sjemenki lana

1 bourbon vanilin šećer

prstohvat soli

prstohvat cimeta

Priprema:

U dubljoj zdjeli izmiješajte sve sastojke ili ih izblendajte u blenderu. Pustite da smjesa odstoji barem pola sata, a može i preko noći.

Zagrijte tavu, dodajte malo kokosovog ulja pa na tavu izlijevajte po pola zaimače smjese. Kad se na površini palačinke pojave mjehurići, okrenite i pecite još par minuta s druge strane.

Poslužite toplo, prelivene javorovim sirupom ili premazane omiljenim pekmezom uz narezane kolutiće banana.

Više o autorici recepta doznajte na blogu O slanom i slatkom i na Instagram profilu @oslanomislatkom.