Sastojci za tijesto:

250 g glatkog brašna

180 ml mlake vode

prstohvat soli

Sastojci zanadjev:

3-4 komada (sitnijih) mladog luka

suncokretovo ili maslinovo ulje

1-2 prstohvata soli

Priprema:

1. Najprije umijesite tijesto: od brašna, vode i soli zamijesite glatko tijesto. Mijesite toliko dugo dok ne tijesto postane svilenkasto, ali da se ne lijepi za ruke (pomažite si dodavanjem brašna). Kad ste dobili lijepu svilenkastu kuglu tijesta, stavite tijesto na tanjur i pokrijte čistom kuhinjskom krpom te ga pustite da odmara najmanje 30 minuta.

2. Dok tijesto odmara, očistite i operite mladi luk, dobro ga osušite pa sitno nasjeckajte i bijeli, i zeleni dio luka.

3. Kad je tijesto odmorilo, razdijelite ga u 4 kuglice približno iste veličine/težine. Prvo što tanje razvaljajte jednu kuglu tijesta, malo prstima razvucite tijesto kako biste dobili što tanju „palačinku“ te na tako razvučeno tijesto stavite malo maslinova ulja, premažite cijelom površinom, potom dodajte sitno sjeckani luk i na kraju sve posolite.

Zarolajte tijesto u rolicu ili palačinku pa potom od tako zarolanog tijesta napravite oblik puža. Na kraju "puža" dobro razvaljate valjkom za tijesto dok ne dobijete krug promjera 20-25 centimetara. Tako napravite sa svakom kuglom tijesta.

4. Kad ste pripremili sve palačinke, dobro zagrijte tavu i premažite je uljem. Na zagrijanoj tavi ispecite palačinke, tako da prvo dobro zapečete jednu stranu (oko 3 - 4 minute) pa potom drugom stranu barem 2 minute, bez dodavanja ulja. Palačinke trebaju dobiti lijepu zlatnu boju i biti hrskave.

5. Poslužite odmah, narezano na četvrtine, uz slatki čili umak (sweet chilli sauce).