Sastojci za koru:

  • 16 žlica mljevenih zobenih pahuljica
  • 2 žlice kokosova ulja⠀
  • 20 preprženih lješnjaka⠀
  • 1 žličica cimeta⠀
  • 80 ml vode⠀

Sastojci za nadjev:

  • 200 g namakanih indijskih oraščića
  • 1 žlica maslaca od kikirikija ⠀
  • 3 žlice agavinog sirupa ⠀
  • 2 žličice cimeta⠀
  • 50 ml vode⠀⠀
  • 2 jabuke ⠀
  • 100 g suhih grožđica⠀
  • 100 g preprženih lješnjaka⠀

Priprema:

Sastojke za koru povežite u multipraktiku dok ne dobijete tijesto. Razvaljajte ga u tanku koru i njome obložite cijelu unutrašnjost manje okrugle vatrostalne posude. Odrežite rubove i ostavite ih za poslije.⠀

U blenderu miksajte indijske oraščiće, maslac od kikirikija, agavin sirup, vodu i cimet. Dobivenu glatku smjesu pomiješajte s nasitno narezanom jabukom, suhim grožđicama i nasjeckanim lješnjacima.

Nadjev koji ste dobili rasporedite po kori.

Odrezane rubove tijesta koje ste sačuvali malo navlažite i razvaljajte ih u tanku koru, izrežite je na trake i njima formirajte mrežu na piti.

Pitu pecite na 200°C oko 20 minuta.

Ako imate dehidrator, postupak će biti malo drugačiji. Prvo u dehidratoru osušite formiranu koru s trakicama sa strane. Nakon sušenja napunite pitu nadjevom i posložite trake kao mrežu.