Sastojci za koru:⠀
- 16 žlica mljevenih zobenih pahuljica
- 2 žlice kokosova ulja⠀
- 20 preprženih lješnjaka⠀
- 1 žličica cimeta⠀
- 80 ml vode⠀
Sastojci za nadjev:
- 200 g namakanih indijskih oraščića
- 1 žlica maslaca od kikirikija ⠀
- 3 žlice agavinog sirupa ⠀
- 2 žličice cimeta⠀
- 50 ml vode⠀⠀
- 2 jabuke ⠀
- 100 g suhih grožđica⠀
- 100 g preprženih lješnjaka⠀
Priprema:
Sastojke za koru povežite u multipraktiku dok ne dobijete tijesto. Razvaljajte ga u tanku koru i njome obložite cijelu unutrašnjost manje okrugle vatrostalne posude. Odrežite rubove i ostavite ih za poslije.⠀
U blenderu miksajte indijske oraščiće, maslac od kikirikija, agavin sirup, vodu i cimet. Dobivenu glatku smjesu pomiješajte s nasitno narezanom jabukom, suhim grožđicama i nasjeckanim lješnjacima.
Nadjev koji ste dobili rasporedite po kori.
Odrezane rubove tijesta koje ste sačuvali malo navlažite i razvaljajte ih u tanku koru, izrežite je na trake i njima formirajte mrežu na piti.
Pitu pecite na 200°C oko 20 minuta.
Ako imate dehidrator, postupak će biti malo drugačiji. Prvo u dehidratoru osušite formiranu koru s trakicama sa strane. Nakon sušenja napunite pitu nadjevom i posložite trake kao mrežu.