Sastojci za košarice:

  • 12 žlica mljevenih zobenih pahuljica ⠀
  • 50 g preprženih lješnjaka⠀
  • 4 datulje⠀
  • 1 žlica kokosova ulja⠀
  • 100 ml vode⠀
  • 1 žlica kokosova brašna ⠀
  • 1 žlica kakao praha⠀

Sastojci za nadjev:

  • 3 šake neslanog kikirikija⠀
  • 2 žlice meda⠀
  • 1 žlica kokosova ulja ⠀

Sastojci za ukrašavanje:

  • Topljena čokolada, maslac od kikirikija i nasjeckani kikiriki.

Priprema:

Sve sastojke za košarice miksajte u multipraktiku dok smjesa ne postane kao tijesto koje se lako odvaja i oblikuje. U kalupima za male muffine od smjese oblikujte košarice. U sredini napravite mjesta za nadjev.

Sve sastojke za nadjev miksajte dok smjesa ne postane glatka pa njome nadjenite košarice.

Nadjevene košarice prelijte topljenom čokoladom koju ste topili s malo kokosova ulja i biljnoga mlijeka. Na čokoladni preljev čačkalicom nanesite maslac od kikirikija crtajući nepravilne linije. Pospite nasjeckanim kikirikijem. Prije posluživanja hladite ih 30 minuta u hladnjaku.