Sastojci za košarice:
- 12 žlica mljevenih zobenih pahuljica ⠀
- 50 g preprženih lješnjaka⠀
- 4 datulje⠀
- 1 žlica kokosova ulja⠀
- 100 ml vode⠀
- 1 žlica kokosova brašna ⠀
- 1 žlica kakao praha⠀
Sastojci za nadjev:⠀
- 3 šake neslanog kikirikija⠀
- 2 žlice meda⠀
- 1 žlica kokosova ulja ⠀
Sastojci za ukrašavanje:
- Topljena čokolada, maslac od kikirikija i nasjeckani kikiriki.
Priprema:
Sve sastojke za košarice miksajte u multipraktiku dok smjesa ne postane kao tijesto koje se lako odvaja i oblikuje. U kalupima za male muffine od smjese oblikujte košarice. U sredini napravite mjesta za nadjev.
Sve sastojke za nadjev miksajte dok smjesa ne postane glatka pa njome nadjenite košarice.
Nadjevene košarice prelijte topljenom čokoladom koju ste topili s malo kokosova ulja i biljnoga mlijeka. Na čokoladni preljev čačkalicom nanesite maslac od kikirikija crtajući nepravilne linije. Pospite nasjeckanim kikirikijem. Prije posluživanja hladite ih 30 minuta u hladnjaku.