Za 12 cupcakesa
Vrijeme pripreme: oko 25 minuta
Namakanje: najmanje 4 sata
Hlađenje: najmanje 20 sati
Zamrzavanje: oko 6 sati
Kalorije: Oko 455 kcal po komadu
Sastojci:
Za kremu: 200 g indijskih oraščića, 150 g kokosova ulja, 300 g svježih ili odmrznutih malina, 180 g agavina sirupa, sok 1 limuna, sol
Za tijesto: 100 g kokosova ulja, 4 tikvice (otprilike 800 g), 2 jabuke (približno 200 g), 125 g agavina sirupa, 40 g kakao praha, 1 čajna žlica cimeta, sol, 250 g kokosova brašna
Za ukrašavanje: čips od kokosa,12 malina za ukrašavanje, vrećica za istiskivanje kreme s mlaznicom u obliku zvijezde, 12 kalupa za muffine od silikona (približno 6 cm), 12 papirnatih košarica za muffine
Priprema:
1. Za kremu: indijske oraščiće stavite u prekrivenu posudu i namačite u vodi najmanje 4 sata. Zatim isperite i ocijedite.
2. Otopite kokosovo ulje u posudi na toploj vodenoj kupelji. Operite svježe maline i ostavite ih da se osuše. Ako koristite odmrznute maline, ocijedite ih. Izmiksajte u blenderu indijske oraščiće s malinama, agavin sirup, limunov sok, 1 prstohvat soli i 80 ml vode. Polako dodajte kokosovo ulje uz neprestano miješanje. Izlijte smjesu od malina u vrećicu s nastavkom za ukrašavanje i ostavite je da odstoji u hladnjaku najmanje 20 sati.
3. Za biskvit: otopite kokosovo ulje na toploj vodenoj kupelji. Tikvice očistite, operite i narežite na velike kocke. Jabuke operite, narežite na četvrtine i izvadite jezgre. Zatim narežite četvrtine na grube kocke.
4. U blenderu izmiješajte tikvice i jabuke s agavinim sirupom. Dodajte kakao u prahu, cimet u prahu i 1 prstohvat soli. Zatim polako ulijte kokosovo ulje uz neprekidno miješanje. Smjesu stavite u zdjelu s kokosovim brašnom i sve umijesite u tijesto. Tijesto utisnite u silikonske kalupe i ostavite da odstoji u zamrzivaču oko 6 sati.
5. Istisnite formirane muffine iz silikonskih kalupa, stavite ih u papirnate čašice i ostavite da se odmrzavaju oko 1 sat. Istisnite glazuru od malina na vrhove formirajući kapice na kolaču. Svaki kolač ukrasite jednom malinom i pospite kokosovim čipsom. Kolačiće možete držati oko 4 dana u hladnjaku.