(za 4 osobe)
4 jaja
1/2 l mlijeka
1 i 1/2 žlica šećera
350 g glatkog brašna
prstohvat soli
1/2 dl mineralne vode
1/4 žličice sode bikarbone
žličica naribane korice limuna
žlica grožđica
žlica ruma
maslac za pečenje
šećer u prahu za posipanje

  • U zdjelici pola sata namačite grožđice u rumu.
  • U zdjeli pjenasto umutite žumanjke i šećer.
  • Uz stalno miješanje dodajte mlijeko, mineralnu vodu, sol, limunovu koricu i sodu bikarbonu.
  • Postupno dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  • U zasebnoj zdjeli čvrsto istucite snijeg od bjelanjaka.
  • Istučene bjelanjke kuhačom lagano umiješajte u smjesu.
  • U tavi rastopite maslac, dodajte grožđice i smjesu za drobljenac pa na laganoj vatri pržite dok ne dobije tamnozlatnu boju s donje strane.
  • Smjesu zatim okrenite i na laganoj vatri pržite drugu stranu. Kad se malo zapeče i s druge strane, razdrobite je kuhačom i pecite dok ne postane zlatnožuta.
  • Raspodijelite na tanjure, bogato pospite šećerom u prahu pa poslužite s pekmezom od šljiva ili kompotom.