1 kg brašna za dizano tijesto
4 jaja
2 dl kiselog vrhnja
20 dag maslaca
10 žlica šećera
žličica limunove korice
4 dl mlijeka
prašak za pecivo
40 g svježeg kvasca (paketić)
paketić vanilin šećera
prstohvat soli
pekmez od šljiva ili marelice za punjenje
šećer u prahu za posipanje
maslac za premazivanje (otprilike 20 dag)

S malo mlijeka i šećera izmiješajte kvasac i ostavite da se digne.
Pjenasto umutite jaja, šećer i sol.
Postupno dodajte vrhnje, omekšali maslac, kvasac, mlijeko i brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i limunovu koricu. Dobro izmiješajte, pokrijte krpom i ostavite na toplom da se diže otprilike 1 sat.
Pobrašnite radnu plohu, razvaljajte tijesto na otprilike prst debljine i narežite ga na kvadrate. Na svaki kvadrat stavite žličicu pekmeza od šljiva ili marelice (ili neki drugi) pa tijesto zatvorite i oblikujte loptice. Svaku lopticu dobro premažite otopljenim maslacem i slažite na lim namazan maslacem. Buhtle prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite na toplom da se još jednom dignu.
Pecite ih oko 30 minuta na 190 stupnjeva. Poslužite tople.