(za četiri osobe)
3 krumpira narezana na kockice
600 ml pilećeg ili povrtnog temeljca
2 žlice maslinova ulja
1 veliki korijen celera, oguljen i nasjeckan na veće komade
1 luk
4 nasjeckane celerove stabljike (sačuvati listiće)
šaka nasjeckanog peršina, prstohvat kajenskog papra
pola čajne žlice naribanog muškatnog oraščića

Priprema

Stavite kuhati temeljac i krumpir. Kad proključa, dodajte korijen celera i kuhajte 20-ak minuta, dok povrće ne postane mekano. Dodajte luk i nasjeckanu stabljiku celera, koje ste prethodno desetak minuta popržili na maslinovom ulju. Neka se juha kuha još desetak minuta. Izvadite celer. Ako su komadići preveliki, usitnite ih. Mikserom izmiksajte juhu i peršin pa vratite u posudu zajedno s celerom. Dodajte kajenski papar i muškatni oraščić, promiješajte i ukrasite listićima celera i malo papra. Poslužite s prepečenim komadićima kruha.