(za 4-6 osoba)
20 dag maka
10 dag krušnih mrvica
5 dag polubijelog brašna
prstohvat soli
vrećica praška za pecivo
vrećica vanilin bourbon šećera
korica limuna
1 dl mlijeka od kamuta
1 dl sojina vrhnja
1 dl kukuruznog ulja
18 dag rižina slada
žlica mirina (liker od riže)
žličica margarina

KREMA
30 dag suhih marelica
2 dl soka od jabuke
prstohvat soli
2 žlice agar agara
1/4 žličice mljevenog cimeta

Sameljite mak i dodajte mrvice, brašno, sol, prašak za pecivo i vanilin šećer. Lagano promiješajte. U drugoj posudi pomiješajte mlijeko od kamuta, limunovu koricu, ulje, rižin slad i mirin. Tekuće sastojke dodajte u posudu sa suhim sastojcima i promiješajte. Zagrijte pećnicu na 200°C. Okrugli kalup promjera 22 cm namažite margarinom. Smjesu ulijte u kalup i pecite 40 minuta. Nakon pečenja ostavite da se ohladi.

KREMA
Kuhajte marelice u jabučnom soku uz dodatak soli i agar agara 10 minuta, dok tekućina ne ispari. Sklonite s plamena, dodajte cimet i izradite mikserom. Kremu premažite preko ohlađenog tijesta od maka. Tortu poslužite nakon što je osam sati odstajala u hladnjaku.