Nadjev
6-8 slatkih jabuka
1/3 šalice jabučnog soka
1/2 šalice grožđica
prstohvat morske soli
žlica kuzua ili aru praha (možete ih kupiti u trgovinama zdrave hrane ili zamijeniti drugim sastojcima. Aru prah je škrob dobiven iz korijena biljke Maranta arundinacea, a dodaje se za zgušnjavanje preljeva, variva, umaka i deserta. Kuzu je bijeli škrob dobiven iz korijena istoimene biljke, dodaje se za zgušnjavanje variva, umaka i preljeva te kod pripremanja toplih napitaka)
Tijesto
3 šalice pirovog brašna ili brašna tip 850
3/4 šalice suncokretovog ulja
prstohvat morske soli
žličica cimeta
1/3 šalice hladnog soka od jabuke  

Jabuke narežite na komade i stavite u lonac s jabučnim sokom, grožđicama i soli. Zakuhajte te smanjite vatru pa neka kuhaju još 10 minuta. Razmutite kuzu ili aru prah u malo vode ili soka, dodajte jabukama te miješajte dok se smjesa ne zgusne.

Za tijesto u posudi za miksanje pomiješajte brašno, sol i cimet. Dodajte ulje i mijesite prstima dok se smjesa ne ujednači. Ulijte sok od jabuke i nastavite miješati vilicom dok se tijesto ne formira u kuglu. Prije nego što razvaljate tijesto, ostavite ga u hladnjaku barem pola sata. Pećnicu zagrijte na 180°C.

Lagano nauljite pliticu za pečenje. Razvaljajte pola tijesta između dva papira za pečenje do veličine posude pa ga stavite u posudu za pečenje. Tijesto nadjenite smjesom jabuka i grožđica te pokrijte drugim dijelom tijesta koje ste također prethodno razvaljali. Pecite 30-35 minuta pa ostavite da se ohladi. Poslužite sa sladoledom ili pudingom od vanilije.