Sastojci:

  • 250g brašna od slanutka
  • 350 ml tople vode
  • 1 žličica morske soli
  • ½ žličice crnog papra
  • 1 ½ kašike kokosovog ulja ili ghee-a
  • 50g baby špinata
  • Šaka peršina
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje, za podlijevanje

 Za posluživanje (po želji):

  • pečena jaja
  • šparoge, mladi luk, kopriva...
  • pečena rajčica
  • svježi čili

Postupak pripreme:

1. Smiksajte brašno od slanutka, špinat, peršin, vodu i sol i papar.

2. Otopite 1 žličicu ulja u tavi srednje veličine na jakoj vatri. Dodajte 3 žlice tijesta na tavu, okrećući je tako da pokrije čitavo dno. Pecite pola minute, a zatim okrenite i pecite s druge strane još 30 sekundi.

3. Kada premjesite palačinku na tanjur, uklonite višak komadića iz tave jer će izgorjeti kad pečete sljedeću. Ponovite postupak - svaki put dodajte malo ulja - dok ne potrošite sve tijesto.

4. Na vrh palačinke stavite pržena jaja, sezonsko povrće, poput blanširanih šparoga, koprive ili ono što vam je pri ruci.