Sastojci:
- 250g brašna od slanutka
- 350 ml tople vode
- 1 žličica morske soli
- ½ žličice crnog papra
- 1 ½ kašike kokosovog ulja ili ghee-a
- 50g baby špinata
- Šaka peršina
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje, za podlijevanje
Za posluživanje (po želji):
- pečena jaja
- šparoge, mladi luk, kopriva...
- pečena rajčica
- svježi čili
Postupak pripreme:
1. Smiksajte brašno od slanutka, špinat, peršin, vodu i sol i papar.
2. Otopite 1 žličicu ulja u tavi srednje veličine na jakoj vatri. Dodajte 3 žlice tijesta na tavu, okrećući je tako da pokrije čitavo dno. Pecite pola minute, a zatim okrenite i pecite s druge strane još 30 sekundi.
3. Kada premjesite palačinku na tanjur, uklonite višak komadića iz tave jer će izgorjeti kad pečete sljedeću. Ponovite postupak - svaki put dodajte malo ulja - dok ne potrošite sve tijesto.
4. Na vrh palačinke stavite pržena jaja, sezonsko povrće, poput blanširanih šparoga, koprive ili ono što vam je pri ruci.