Sastojci (za 2 porcije):

  • 500 g svježih jagoda
  • 500 ml nezaslađenog biljnog mlijeka po izboru
  • 100 g sitnih zobenih pahuljica
  • mrvica soli
  • 2 – 3 žlice šećera kokosovog cvijeta
  • 1 žličica paste od vanilije
  • 1 žlica soka od limuna
  • I dodatno:
  • med od bagrema
  • tostirani bademi

Priprema:

Jagode operite i očistite ih od peteljki. Polovicu jagoda stavite u blender, dodajte biljno mlijeko, pastu od vanilije i mrvicu soli pa sve dobro izblendajte. Prebacite u lonac, dodajte zobene pahuljice, izmiješajte pa stavite da se kuha 10 – 15 minuta, uz stalno miješanje, odnosno kuhajte dok se kaša ne zgusne.

Preostale jagode narežite na četvrtine, stavite ih u lončić, dodajte sok od limuna, 25 ml vode i šećer kokosova cvijeta pa kuhajte 7 – 8 minuta, odnosno dok jagode malo ne omekšaju i dok se tekućina ne poveže u gušći sirup.

Vruću kašu stavite u zdjelice, u svaku zdjelicu dodajte po par žlica karameliziranih jagoda, prelijte s par žlica meda od bagrema, pospite tostiranim bademima i odmah poslužite. Kaša je izvrsna i topla i hladna.