Tart od poriluka s istarskom pancetom

TIJESTO
250 g oštrog brašna
125 g maslaca
prstohvat šećera
3 prstohvata soli
Zagrijte pećnicu na 160°C.
U posudu ulijte 4 žlice vode, dodajte maslac, šećer, sol i stavite na laganu vatru kako bi se sastojci rastopili. Pustite da se smjesa ohladi. U rastopljenu i ohlađenu smjesu dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete glatko tijesto koje se ne lijepi za posudu. Tijesto upotrijebite odmah: razvaljajte ga, ubacite u kalup za pite i po stranicama kalupa rasporedite prstima. Prije pečenja izbockajte ga vilicom. Stavite ga u pećnicu na 15 minuta. Izvadite ga nakon toga i napunite nadjevom.
NADJEV
veliki poriluk
2 jaja
150 g istarske pancete
sol
papar
1 dl mlijeka
Poriluk narežite na kolutiće i blanširajte. Istarsku pancetu nasjeckajte na sitno. U posudi zamutite dva jaja s mlijekom, dodajte poriluk i pancetu i prelijte preko tijesta za pitu. Sve zajedno stavite ponovno u pećnicu i na istoj temperaturi pecite 30 minuta. Poslužite toplo i narezano na kriške.