250 g tamne čokolade
120 g maslaca
5 žumanjaka
80 g šećera u prahu
2 žlice mljevenih badema
2 žličice kakaa u prahu
3 bjelanjka
prstohvat soli
Pećnicu zagrijte na 130 stupnjeva. Pripremite kalup (otprilike 9 x 20 cm), namažite ga maslacem i obložite papirom za pečenje. Maslac i čokoladu otopite na pari, dobro promiješajte i ostavite da se ohladi. Pjenasto umutite žumanjke i pola šećera, postupno umiješajte bademe i kakao. U drugoj posudi dobro istucite bjelanjke i sol. Kad su bjelanjci čvrsti, postupno umiješajte ostatak šećera. Čokoladu ohlađenu na sobnu temperaturu umiješajte u smjesu sa žumanjcima.
Na kraju u smjesu lagano kuhačom umiješajte bjelanjke. Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veću posudu za pečenje i napunite je vrućom vodom do pola kalupa. Pecite 45 minuta. Ugasite pećnicu i ostavite još 10-ak minuta. Terinu izvadite iz posude s vodom, prvo ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku nekoliko sati. Režite toplim nožem i poslužite uz lagano tučeno slatko vrhnje.