Za 4 osobe, vrijeme pripreme: 40 minuta
6 tikvica, narezanih na ploške • manja bundeva, oguljena i narezana na kockice • 2 manja luka, nasjeckana na ploške • 2 češnja češnjaka, usitnjena • 3 žlice maslinova ulja • sol i svježe mljeveni papar • 16 mini rajčica • 8 janjećih kotleta (2 po osobi) • 300 g svježeg ili smrznutog boba • naribana korica 1 limuna • 2 žlice svježe metvice, nasjeckane • listići metvice za ukrašavanje

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U posudu za pečenje stavite tikvice, bundevu, luk i češnjak. Prelijte maslinovim uljem, posolite i poparite. Pecite oko 30 minuta, a 5 minuta prije kraja dodajte mini rajčice.

2. Povećajte temperaturu pećnice na 200 stupnjeva. Na užarenoj tavi popržite masnije dijelove kotleta pa ih dobro posolite. Prebacite ih u posudu za pečenje u pećnici i pecite 15-20 minuta (srednje pečeni) ili dulje (više pečeni). Kada ih izvadite iz pećnice, prekrijte ih folijom i ostavite 10-ak minuta.

3. Prokuhajte bob u slanoj vodi 2-3 minute. Ohladite pod mlazom hladne vode i ocijedite. Zarežite vrh svakog zrna boba i odstranite kožu.

4. U pečeno povrće dodajte bob, limunovu koricu i nasjeckanu mentu pa nježno promiješajte. Poslužite janjetinu s povrćem i ukrasite listićima metvice.