(za 4 osobe)
Priprema i pečenje: 30 min
8 lignji, očišćenih
200 - 250 g feta sira
½ žličice svježeg ružmarina, nasjeckanog
½ žličice svježeg timijana
1 žlica crnih maslina, nasjeckanih
2-3 žlice krušnih mrvica
maslinovo ulje
1 limun, iscijedite sok
1. Zagrijte roštilj. Pomiješajte zajedno sir koji ste prethodno smrvili vilicom, ružmarin, timijan, masline, krušne mrvice i 2 žlice maslinova ulja te začinite solju i svježe mljevenim crnim paprom.
2. Smjesom napunite lignje te ih zatvorite čačkalicom. Lignje potom začinite solju i svježe mljevenim crnim paprom te ih pecite na žaru sa svih strana dok ne poprime zlatnosmeđu boju. Poslužite ih prelivene limunovim sokom.
Lignje punjene feta sirom na roštilju
Neka okusi roštilja katkad budu drukčiji. Odaberite punjene lignje i za prilog odaberite svježe povrćee i salate
Još iz kategorije