Rolani sendviči s piletinom
sastojci (za 2 osobe)
4 tramezzinea
svježa paprika, nasjeckana
¼ korijena celera, sitno naribanog
50 g majoneze
3 pileća filea
3 žličice senfa dijon
5 dag matovilca
žlica vinskog octa
sol
Pileće filee posolite, premažite senfom i ispecite u tavi. Pečen i ohlađen file stavite u blender i usitnite. Dodajte majonezu, sitno narezanu papriku, naribani celer, pola žlice senfa, vinski ocat i sol pa miješajte dok se sve dobro ne poveže. Na tramezzine stavite deblji sloj namaza, dodajte matovilac i zarolajte.
Napitak za vruće dane
1 l vruće vode
3 grančice ružmarina
3 limuna, narezana na ploške
Litru vruće vode prelijte preko tri grančice ružmarina i tri limuna narezana na ploške. Ostavite da se malo ohladi.
Govedina s umakom od senfa i brusnica
sastojci (za 4 osobe)
goveđi odrezak
4 mliječna duguljasta peciva
2 rajčice, narezane na ploške
5 dag matovilca
glavica ljubičastog luka, narezana na tanke kolute
Umak
žlica senfa dijon
2 žlice pekmeza od brusnica
Odrezak kratko pecite na gril tavi s obje strane. Kad se ispeče, posolite ga i ostavite da se ohladi. U međuvremenu napravite umak: dobro izmiješate senf i pekmez od brusnica. Hladni odrezak narežite na tanke kriške. Peciva uzdužno prerežite pa punite kriškama odreska, ploškama rajčice, kolutima luka i matovilcem te prelijte umakom.