Sastojci (za 4 osobe)
500 g blitve
250 g sira ricotta
100 g feta sira, izmrvljenog
žlica nasjeckanog kopra
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckanog
jaje
100 g pinjola, lagano tostiranih
8 listova tijesta za pite
50 g maslaca, rastopljenog

Blitvu skuhajte, iscijedite višak tekućine, nasjeckajte i stavite u zdjelu. Dodajte ricottu, fetu, kopar, češnjak, jaje i pola količine pinjola. Sve dobro promiješajte. Posolite i popaprite prema želji. Listove tijesta razrežite na kvadrate (otprilike 12 cm). Tako izrezan list premažite rastopljenim maslacem i na njega posložite još tri sloja tijesta. Slojeviti kvadrat tijesta utisnite u kalup za pečenje muffina i napunite smjesom. Pospite pinjolima. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 15-20 minuta, dok tijesto ne postane zlatnosmeđe.