Izaberite mješavinu korjenastog povrća (mrkva, žuta mrkva, cikla, celer, peršin...) i kupušnjača (cvjetača, brokula, kupus, kelj, prokulice) te ih dobro operite. Jedan dio povrća možete narezati i poslužiti sirovo (npr., mrkva, cikla, celer ), a ostalo povrće kratko skuhajte na pari, no pazite da zadrži žarku boju.
Za umak:
3 žlice tahinija (maslaca od sezama)
1 žlica umeboshi paste
1 žličica tamnog sezamova ulja
nekoliko žlica tople vode
Sve sastojke dobro promiješajte. Ovaj umak blagotvoran je za probavu – svakako nabavite ljekovite umeboshi šljive ili umeboshi pastu – pomoći će vam ako osjećate mučninu u želucu.
Povrće s umakom od tahinija
Ne zaboravite na šarenilo na tanjuru jer raznolike boje namirnica garantiraju prisutnost antioksidansa
Još iz kategorije