Za krokant:
½ lista nori alge
2 pune žlice sezama
2/3 šalice rižinog slada
2 žličice kokosova ili suncokretova ulja
Za kremu od jabuke:
4 jabuke
2 žlice vode
cimet, prstohvat soli
Jabuke ogulite, narežite na četvrtine, stavite u lonac i dodajte vodu, prstohvat soli i malo cimeta. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri dvadesetak minuta ili dok jabuke skroz ne omekšaju. Izmiksajte ih u glatki pire.
Zagrijte pećnicu na 180 ⁰C. Nori algu istrgajte na male komadiće. U zdjeli je dobro pomiješajte s ostalim sastojcima za krokant. Na papir za pečenje špatulom razmažite smjesu u što tanjem sloju, lijepit će se, ali budite uporni. Pecite 7 do 8 minuta. Smjesa će se pjeniti, što je u redu, pecite je dok slad lagano ne porumeni.
Pečenu smjesu ostavite da se spusti, ohladi i stvrdne, a potom lopaticom odvojite krokant od podloge. Ako nije hrskav ili je previše ljepljiv, vratite ga u pećnicu, ostavite vrata pećnice malo otvorena i sušite smjesu još nekoliko minuta.
U zdjelicu stavite pire od jabuke pa dodajte komad krokanta. Jedite odmah jer krokant u pireu brzo omekša. Uživajte u ovom vrlo zdravom i cjelovitom desertu bez šećera, brašna, jaja i mlijeka!