(2 osobe)
4 jaja
200 g cherry rajčica
100 g tikvica
1 mali crveni luk
2 žlice suncokretova ulja za pečenje
¼ čajne žlice soli
Sastojci za mješavinu začina:
2 prstohvata suhe majčine dušice
1 prstohvat suhog ružmarina
1 prstohvat kajenskog papra
Cherry rajčice narežite na ploške, tikvicu na tanke ploške, a luk na tanke polumjesece. Jajima dodajte sol i promiješajte vilicom. Zagrijte ulje na većoj tavi, dodajte luk i tikvice. Lagano promiješajte i dodajte jaja. Na njih poslažite ploške cherry rajčice i pecite dvije-tri minute na laganoj vatri. U mužaru pomiješajte začine: timijan, ružmarin i kajenski papar. Mješavinu začina ravnomjerno rasporedite po fritaji i okrenite je pomoću špatule. Pecite je još dvije minute, a zatim izvadite.
Fritaja s rajčicama i tikvicama
Kada pripremate jelo s tikvicama, pokušajte ih što manje termički obraditi. Tako zadržavaju važne vitamine i minerale, te se ne gubi njihov delikatan okus
Još iz kategorije