(za 2 osobe)
450 g rajčica
200 g svježih kozica
1 avokado (cca 200 g)
50 g zelene salate puterice
50 g nazubljene zelene salate
2 prstohvata soli
2 žlice maslinova ulja
Sastojci za preljev:
0,5 dl ekstra djevičanskog maslinova ulja
1 žlica rižina octa
½ čajne žlice sitno nasjeckanog đumbira
1 žlica vode
1 žlica svijetlog misa
Operite rajčice, narežite ih na ploške i posolite. Operite kozice i odvojite im glave od repova. U pola litre kipuće vode prokuhajte repove kozica, dvije minute. Ocijedite ih i ohladite toliko da možete oguliti kožicu. Očišćene repove prepecite na maslinovu ulju, dvije minute sa svake strane.
Očistite koru avokada, uklonite košticu i narežite ga na kockice. Salatu operite i usitnite. Na tanjure rasporedite ploške rajčica, prepečene repove kozica, kockice avokada i zelenu salatu. U posebnoj zdjelici izmiješajte sve sastojke za preljev i njime prelijte salatu.