2 zrela avokada
150 ml bademova mlijeka
50 g kokosova vrhnja
30 g kakao praha
5 žlica meda
1 mahuna vanilije (koristimo samo ostrugane sjemenke)
50 g nasjeckanih badema
20 g nasjeckanih zrna kakaovca
Avokado prepolovite, odstranite košticu pa žlicom izvadite meso. U blenderu pomiješajte avokado, bademovo mlijeko, kokosovo vrhnje, kakao u prahu, med i sjemenke jedne mahune vanilije. Sve miješajte dok se ne pretvori u jednoličnu smjesu. Smjesu prebacite u aparat za sladoled i miješajte dok se ne počne lagano stiskati.
Dodajte nasjeckane bademe i dio nasjeckanih zrna kakaovca. Ostavite smjesu u aparatu za sladoled da bi se potpuno stisnula. Poslužite odmah ili odložite u zamrzivaču do posluživanja. Prije posluživanja svaku kuglicu sladoleda pospite preostalim kakaovcem.
*Ako nemate aparat za sladoled, smjesu za sve navedene sladolede odmah stavite u zamrzivač te je ručno miješajte svakih desetak minuta da biste razbili ledene kristaliće. Ovo ponavljajte sve dotle dok se smjesa ne stisne do željene konzistencije.