2 pečena ili kuhana krumpira, oljuštena i propasirana
2 žličice kokosova ulja ili maslaca ghee
1 filet bijele ribe (bakalar, oslić), poširan u vodi s lovorovim listom, paprom u zrnu i sjemenom koromača te usitnjen vilicom
½ žličice slatke mljevene crvene paprike
¼ žličice kurkume
1 žlica isjeckanog peršina
1 žlica isjeckanog kopra
sol i papar, po ukusu
brašno za valjanje
1 jaje, umućeno
50 g bademovih listića
2 žličice crnog sezama
ulje za pečenje

U još vruć kuhani i propasirani krumpir stavite kokosovo ulje ili maslac ghee, izmiješajte pa dodajte usitnjenu ribu, začine i nježno povežite. Rukama oblikujte 8 do 10 kroketa, uvaljajte ih u brašno, potom u jaje pa u badem i sezam da ih prekrijete. Pecite u vrućem ulju, okrećući ih svaku minutu dok ne poprime zlatnu boju. Prebacite na papirnati ubrus da se ocijedi višak ulja. Poslužite s kriškama limuna.

Umak od pečene rajčice

6 komada svježih rajčica, izrezanih na polovice
2 žlice meda ili javorova sirupa
2 žlice svježih listova majčine dušice
4 češnja češnjaka, neoguljena
3 žlice maslinova ulja
žličica sjemenki koromača, usitnjenih (po izboru)
1 žlica tamarija

U pećnici zagrijanoj na 150 ˚C pecite oko sat i pol do dva češnjak i rajčicu koje ste prelili javorovim sirupom, svježom majčinom dušicom i sjemenkama koromača. Rajčica će osloboditi svu svoju aromu. Sameljite je u blenderu i dodajte tamari. Poslužite uz krokete kao umak.