1 šalica kuhane kvinoje
1 šaka mladih mahuna, narezanih na komadiće od 2 cm i kratko blanširanih
1 šaka mladog isjeckanog špinata (ili matovilca)
½ glavice zelene salate, narezane na tanke trakice
1 šaka klica mungo graha ili leće (ili povrća koje ove sezone klija u kuhinji)
2 žlice crnog sezama
4 žlice bundevinih sjemenki
1 žličica tamarija
Bundevine sjemenke zagrijte u tavi, a kad počnu pucketati i dobiju zlatnu boju, dodajte im 1 žličicu tamarija. Brzim pokretima miješajte sve dok sjemenke ne postanu suhe i prekrivene umakom. U najvećoj posudi za salatu sjedinite sve sastojke, pospite sezamom i bundevinim sjemenkama i pomiješajte s umakom po vlastitom odabiru ili miso preljevom za salatu.
Miso preljev za salatu
2 žlice sitno naribanog đumbira
2 žlice bijele miso paste
2 žličice rižinog octa
2 žličice soka od limete
1 žličica kratko tostiranog sezamova ulja
⅓ šalice ekstradjevičanskog maslinova ulja
Dobro izmiješajte sve sastojke. Miso umak za salatu možete čuvati u hladnjaku nekoliko dana.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.