2 šalice nesoljenih indijskih oraščića
3 šalice vode, za namakanje
½ šalice kokosove ili obične vode
2⁄3 šalice rižinog, agava ili javorova sirupa
2⁄3 šalice djevičanskog kokosova ulja, rastopljenog
sok i korica dva organska limuna
malo soli
1- 1 ½ šalica svježih ili zamrznutih malina
Oraščiće prelijte vodom i ostavite ih da se namaču barem 24 sata, ali može i do tri dana. Mjehurići na površini vode znak su da je fermentacija započela. Namočene oraščiće dobro isperite pod mlazom mlake vode, a vodu od namakanja prolijte. Oraščiće stavite u blender, dodajte kokosovu ili običnu vodu pa velikom brzinom izmiksajte u glatku kremu. Dodajte i sve ostale sastojke pa ponovo miksajte dok smjesa ne postane baršunasta. Nužno je napraviti malo veću količinu kreme jer blenderi teško mogu dobro izmiksati male količine oraščića, pa višak možete zamrznuti. Poslužite rashlađeno!
Desertna krema od indijskih oraščića
Kad se zaželite kremastog deserta punog okusa, ova je krema odličan izbor. Indijske je oraščiće jako važno namakati jer oni, kao i druge sjemenke i orašasti plodovi, sadrže inhibitore enzima koje je potrebno deaktivirati da ne bi ...
Još iz kategorije