2 šalice nasjeckanih jabuka
4 žlice meda
1 žličica cimeta
sok pola limuna
2 šalice mlijeka
½ šalice smeđeg šećera
1 šalica rižinog mlijeka u prahu
1 šalica crème fraîchea

Crème fraîche: Na početku napravite crème fraîche tako što ćete pomiješati šalicu vrhnja za kuhanje s dvije žlice tekućeg jogurta. Dobro zatvorite i držite na sobnoj temperaturi 8 - 12 sati ili dulje, sve dok se ne zgusne. Zatim mutite mutilicom ili mikserom da se smjesa dobro poveže pa je odložite u hladnjak.

Sladoled: Mlijeko i šećer kuhajte u loncu sve dok se šećer ne otopi. Mak­nite s vatre, dodajte mlijeko u prahu i dobro umutite. Ostavite smjesu da se potpuno ohladi. U ohlađenu smjesu dodajte crème fraîche i dobro promiješajte. Ulijte smjesu u posudice ili u veliku posudu i odložite u zamrzivač.

U lonac ubacite nasjeckane jabuke, cimet, med i limunov sok te dodajte vode da pokrije sve sastojke. Kuhajte dok jabuke ne omekšaju. Prebacite smjesu u blender i pomiješajte sa smjesom za sladoled koju ste već pripremili. Sve dobro miksajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta te je potom odložite u zamrzivač. Dio jabuka možete ostaviti i za dekoraciju.