1 šalica heljdina brašna
¼ šalice rižina brašna
¼ šalice slanutkova brašna
2 žlice aru praha
1 žličica soli
2 žlice tahinija
2 žlice jabučnog octa
1 - 1 i ½ šalica mineralne vode

Pomiješajte sve suhe sastojke. Pomiješajte tahini s mineralnom vodom i jabučnim octom pa umiješajte u suhe sastojke. Ostavite da odstoji pola sata pa ispecite palačinke.

Nadjev:
1 manji luk
300 g svježih shiitake gljiva
2 žlice svježeg kopra
2 žlice suncokretova ulja
½ šalice naribanog dimljenog tofua
1 žličica mješavine suhih začina
½ šalice sojina vrhnja
malo papra

Operite gljive i narežite ih na trakice. Luk narežite na kockice. Pirjajte luk i gljive na suncokretovu ulju 3 - 4 minute. Dodajte začine i pirjajte još 5 - 6 minuta uz miješanje. Umiješajte sojino vrhnje i dimljeni tofu. Dodajte papra i soli prema želji.

Pročitajte i:

Gljive - nedovoljno iskorištena namirnica u našoj kuhinji

Recept za palačinke od namočene heljde