Sastojci za desetak prutića:
200 g sitnih zobenih pahuljica samljeti u brašno ili 100g zobenog i 120 g pirova integralnog brašna
50 - 60 g lješnjaka, tostirati na tavici i samljeti da izgleda gotovo kao brašno
1 žličica cimeta
prstohvat himalajske soli
45 g kokosova šećera
1 veliko jaje
60 g ekstra djevičanskog kokosova ulja
džem od šljiva
malo vode, prema potrebi (ako vam je jako teško raditi s mrvičastom smjesom, dodajte 3 - 4 žlice vode, za lakši rad sa smjesom)

Sastojci za gornji sloj:
50 g lješnjaka samljeti u brašno
30 g integralnog pirova brašna
prstohvat cimeta
1 žlica kokosova šećera
40 g ekstra djevičanskog kokosova ulja
2 žlice vode

Sve suhe sastojke promiješajte u zdjeli. Dodajte jaje i omekšano kokosovo ulje te pokušajte mikserom dobro spojiti sve sastojke. Prema potrebi, dodajte 2 - 4 žlice vode da biste lakše razradili tijesto. Rukama utisnite smjesu na mali lim za pečenje obložen masnim papirom. Lagano ga izbodite vilicom. Pecite 7 - 8 minuta na 180 °C. Kad bude pečeno, izvadite, premažite džemom od šljiva i pospite smjesom za gornji sloj koju ste prethodno napravili tako što ste sve sastojke izmiksali i spojili. Nastavite peći još 10 - 15 minuta, odnosno dok ne poprimi zlatnosmeđu boju. Izvadite, ohladite, narežite na prutiće/ploškice i poslužite!