Sastojci:
300 g brašna
¾ žličice soli
½ žličice šećera
2 paketića suhoga kvasca
200 ml tople vode
6 žlica maslinova ulja
krupna morska sol
ružmarin
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Brašno prosijte u veliku zdjelu pa mu dodajte sol. Dobro promiješajte i u brašnu napravite udubinu. Pospite je šećerom, a zatim na to istresite kvasac. Ponovno dobro promiješajte. Dodajte 3 žlice ulja te, postupno, vodu. Zamijesite meko tijesto. Oblikujte kuglu pa je poklopite preokrenutom zdjelom. Ostavite 10-ak minuta da se tijesto "opusti". Nauljite lim za pečenje pa na njemu rukama razvucite tijesto (u obliku kruga ili pravokutnika; tijesto možete podijeliti pa oblikovati nekoliko manjih focaccia). Pospite krupnom morskom solju i pokrijte čistom kuhinjskom krpom te ostavite da se diže na toplome 30-ak minuta. Potom vrhovima prstiju u tijestu utisnite udubine, nakapajte preostalim maslinovim uljem te pospite ružmarinom. Pecite 15 do 20 minuta.