Sastojci:

½ glavice mladoga kelja
oko 200 g mješavine salata
¼ glavice crvenoga kupusa ili radiča
3-4 mlada luka, nasjeckana
2 srednje velike mlade mrkve
5 žlica oljuštenih sjemenki konoplje
5 žlica suncokretovih ili bučinih sjemenki

Za preljev:

5 žlica tahinija
3 žlice konopljina ulja ili ekstradjevičanskoga maslinova ulja
svježe iscijeđen sok ½ limuna
žličica mljevenoga kumina
sol i svježe mljeven papar
3 žlice vode

Za posluživanje:

½ avokada
žlica limunova soka

Kelj i salatu dobro operite, otresite višak vode pa narežite na tanke trakice. Tanko narežite i ljubičasti kupus (ili radič) te mladi luk, a mrkvu krupno naribajte. Sve povrće pomiješajte te dodajte konopljine i suncokretove (ili bučine) sjemenke. U zdjelici dobro promiješajte sastojke za preljev pa njime začinite salatu. Poslužite s ploškama avokada nakapanim limunovim sokom.