1 krumpir
1 luk
1 češanj češnjaka
2 žlice maslinova ulja
500 g koprive
800 ml povrtnog temeljca
soli i papra po ukusu

Krumpir ogulite i narežite na kockice pa skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite. U drugom loncu do vrenja zagrijte povrtni temeljac (ili zakuhajte 800 ml vode te u njoj rastopite kocku za povrtni temeljac). Za to vrijeme luk i češnjak oljuštite i nasjeckajte. U loncu zagrijte maslinovo ulje te na njemu nekoliko minuta propirjajte luk tako da postane staklast. Dodajte češnjak, pirjajte još pola minute, a zatim dodajte očišćene i oprane listove koprive. Pirjajte neprestano miješajući dok listovi ne povenu, otprilike 5 minuta. Umiješajte skuhani krumpir te vrući povrtni temeljac. Ostavite da odstoji nekoliko minuta pa smiksajte štapnim mikserom. Posolite i popaprite po ukusu.