za tijesto:
150 g polubijelog brašna
150 g integralnog brašna
½ žličice soli
1 paketić suhoga kvasca
2 žlice maslinova ulja
200 ml mlake vode
za nadjev:
1 ljubičasti luk
150 g narezanih smokava
200 ml umaka od rajčica
300 g kozjeg sira
100 g naribanog ementalera
1 žlica meda od kestena
Za tijesto dobro pomiješajte obje vrste brašna i sol. U brašnu napravite udubinu te u nju uspite suhi kvasac. Dobro promiješajte pa dodajte vodu i maslinovo ulje. Zamijesite tijesto i ostavite ga stajati najmanje pola sata.
Za to vrijeme luk narežite na kolutove pa ih propirjajte na malo maslinova ulja kako bi omekšao. Na kraju pirjanja dodajte narezane smokve te ih pomiješajte s lukom. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Tijesto za pizzu razvaljajte i premažite umakom od rajčica. Po njemu rasporedite propirjani luk sa smokvama te kozji sir narezan na ploškice. Pospite naribanim ementalerom te nakapajte medom. Pecite 25 do 30 minuta.