SUHI SASTOJCI
1,5 brašna T-850
1 šalica mljevenih badema
1/2 šalice brašna od kamuta ili pirovog brašna
1 prstohvat soli
1 prašak za pecivo bez aluminija
1/2 šalice zaslađenog kakaa
TEKUĆI SASTOJCI
1/2 šalice kukuruznog ili suncokretovog ulja
1 šalica sojinog mlijeka
1/2 šalice kukuruznog slada
ČOKOLADNA KREMA
150 g mekog tofua
5 dag crne čokolade
3-4 žlice gotovog sojinog šlaga
2 žlice javorovog sirupa
U zasebnoj posudi dobro pomiješajte suhe sastojke, a u drugoj tekuće pa tekuće dodajte suhima i sve lagano promiješajte. Tijesto se miješa samo toliko koliko je potrebno da se svi sastojci prožmu. Zagrijte pećnicu na 180°C. Nauljite kalup za dvanaest muffina ili stavite papirnate košarice. Ravnomjerno raspodijelite smjesu u kalupe. Stavite peći 25-30 minuta.
SAVJET: Prvih dvadeset minuta pečenja ne otvarajte pećnicu!
KREMA: Čokoladu rastopite sa par kapi mlijeka,a zatim sve sastojke pomiješajte štapnim mikserom. Kremu nanesite na ohlađene muffine.
Makrobiotički čokoladni muffini
Svaki kolač koji napravite sami podsjetit će vas na to da ste veseli i kreativni te da to želite podijeliti s najmilijima
Još iz kategorije