Srca s narančom

Izmiješajte šalicu integralnog brašna i šalicu zobenih pahuljica. Dodajte sedam nasjeckanih suhih smokava, pet žlica nerafiniranog ulja, pola šalice soka od naranče, žlicu meda i pola žličice praška za pecivo. Umijesite tijesto i razvucite ga. Kalupom izradite srca. Polovicu srca stavite sa strane, a drugoj polovici u sredini izdubite krug. Posložite sva srca na lim obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici 20 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva. Pekmezom zalijepite srca s krugom na ona obična i ukrasite čokoladom.

Čokoladna srca sa sojinim mesom

Pomiješajte pola šalice sojinog mesa (okare) sa šalicom integralnog brašna, žličicom praška za pecivo i pola šalice zobenih pahuljica. Rastopite pločicu crne čokolade i mlaku je dodajte u tijesto, uz tri žličice smeđeg šećera. Razvucite tijesto i kalupom izradite srca. Poslažite ih na lim za pečenje obložen papirom i pecite 20-30 minuta na 180 stupnjeva.

Egzotična srca s čokoladom

Izmiješajte po šalicu zobenih pahuljica, integralnog i kokosovog brašna. Dodajte pet žlica nerafiniranog ulja i izmiješajte. Usitnite i dodajte jedan vanilin štapić i umiješajte dvije trećine šalice kokosovog mlijeka. Tijesto uvijeno u foliju stavite na 30 minuta u hladnjak. Razvucite tijesto i kalupom napravite srca. Poslažite ih na lim za pečenje obložen papirom i pecite 20-ak minuta na 180 stupnjeva. Rastopite na pari crnu čokoladu i ukrasite srca.

Srca s brusnicama

Izmiješajte dvije šalice integralnog brašna, šalicu mljevenih lješnjaka, pola šalice brusnica i žličicu praška za pecivo. Dodajte pet žlica nerafiniranog ulja i pola šalice soka od ružinih latica. Razvucite tijesto i kalupom napravite srca. Poslažite ih na lim za pečenje obložen papirom i pecite 25-30 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva.