1 šalica kus-kusa
2 šalice vode
manja glavica radiča
1 limenka leće
1 luk ili 2-3 mlada luka
4 žlice maslinova ulja
4 žlice poprženih badema
2 žlice bučinih sjemenki
1-2 žličice naribanoga đumbira
morska ili himalajska sol
svježe mljeven papar
Vodu zagrijte do vrenja pa njome prelijte kus-kus. Umiješajte prstohvat soli i 2 žlice maslinova ulja. Poklopite i ostavite da stoji 5 minuta. Za to vrijeme radič narežite na tanke trake. Leću iz limenke ocijedite i isperite. Luk nasjeckajte te 2-3 minute propirjajte na preostale 2 žlice ulja. Dodajte leću i radič pa nastavite pirjati minutu-dvije neprestano miješajući – radič mora samo malo povenuti. Kus-kus koji je u međuvremenu nabubrio rahlo promiješajte vilicom, a zatim ga dodajte propirjanom povrću. Bademe krupno narežite pa ih dodajte u jelo, zajedno s bučinim sjemenkama, đumbirom i paprom.
Ovo se jelo može poslužiti i toplo i hladno; prije posluživanja lagano ga prelijte s malo maslinova ulja.