Sastojci:

1 šalica nekuhanog slanutka
2/3 šalice bademovog mlijeka s okusom vanilije
1/2 šalice kikiriki maslaca
3 žlice agava sirupa
1/2 žličice vanilije
1/4 žličice soli
1 šalica nasjeckane čokolade

Priprema:

1. Preko noći ostavite slanutak da se namače u vodi. Sljedećeg dana ga isperite i ocijedite. U lonac dodajte tri šalice vode i pričekajte da zakuha. Dodajte slanutak i kuhajte oko sat vremena, dok ne postane mekan. Ocijedite ga i ostavite da se hladi.*

2. U blender ubacite bademovo mlijeko, maslac od kikirikija, agavin sirup, vaniliju, sol i kuhani slanutak. Sastojke blendajte dok ne postignete glatku teksturu humusa. Dobivenu smjesu zatim stavite u posudu i ohladite u hladnjaku oko 20 minuta.

3. Nakon što humus izvadite iz hladnjaka u njega umiješajte komadiće čokolade. Rastopite malo maslaca od kikirikija i izlijte ga po vrhu humusa.

*Ukoliko prije blendanja sa slanutka skinete kožicu, humus će imati posebno svilenkastu konzistenciju.


Više o aktivnostima vezanim za Međunarodnu godinu mahunarki u Kanadi  potražite na stranicama www.iypcanada.ca i www.pulsepledge.com.