4 srednje velika krumpira
700 g mahuna
1 luk
4 žlice maslinova ulja
1 žličica sušenog mažurana
3 jaja
malo svježe naribanog muškatnog oraščića
80 g naribanog parmezana
1 žlica maslaca
2-3 žlice krušnih mrvica
sol i svježe mljeven papar
Krumpir skuhajte u komadu, oko 35 minuta. Mahune očistite i kuhajte u slanoj vodi oko 15 minuta. Kuhani krumpir ogulite i od njega napravite pire. Kuhane mahune ocijedite, nasitno nasjeckajte i dodajte pireu od krumpira. Luk oljuštite i nasjeckajte. U tavi zagrijte 3 žlica maslinova ulja pa na njemu propirjajte luk, podlijevajući ga s 3 žlice vode. Kad luk omekša, nakon 3-4 minute, dodajte ga u smjesu od krumpira i mahuna te sve začinite mažuranom. U manjoj zdjeli razmutite jaja s muškatnim oraščićem i parmezanom. Dodajte u smjesu od povrća i dobro promiješajte kako bi smjesa bila glatka i kompaktna. Po ukusu posolite i popaprite. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Posudu za pečenje premažite preostalom žlicom ulja te je pospite krušnim mrvicama. U nju stavite smjesu te je rasporedite u sloju debelom oko 2-3 cm. Po površini prijeđite vilicom kako bi postala rebrasta pa je pospite krušnim mrvicama i komadićima maslaca. Pecite 25 do 30 minuta; korica mora porumenjeti i postati hrskava. Ostavite da se malo ohladi prije rezanja i posluživanja.