Za 3 manje staklenke potrebno je:
750 g jagoda
4 cvijeta bazge
370 g šećera
3 žličice agar agara
svježe iscijeđen sok 1 limuna
Jagode operite i očistite. Prerežite ih popola po dužini i stavite u velik lonac. Cvjetove bazge primite za grančicu tako da su okrenuti prema dolje i dobro protresite kako biste uklonili bube koje se znaju zavući među cvjetiće. Uzmite dva cvijeta pa otkinite desetak cvatića pazeći da ne otkinete i zelene grančice. Lagano ih zgnječite i dodajte jagodama te ih kuhajte zajedno otprilike 5 minuta, odnosno dok jagode ne omekšaju. Potom ih zgnječite gnječilicom za krumpir pa dodajte šećer i agar-agar te promiješajte. Dodajte i očišćene cvatiće preostala dva cvijeta bazge te svježe iscijeđen limunov sok. Kuhajte na srednjoj vatri dok ne zakipi; pritom, ako ih ima, oberite zelene peteljke bazge. Kad zakipi, kuhajte nekoliko minuta, a zatim džem ulijte u oprane i sterilizirane staklenke te čvrsto zatvorite.