500 g mrkve
1 luk
2 češnja češnjaka
3 žlice maslinova ulja
2 žličice mljevene kurkume
½ do 1 žličica mljevenoga kumina
¼ žličice svježe mljevenog papra
soli po ukusu
nasjeckani svježi listići peršina za posipanje
Mrkvu očistite i narežite na kockice ili krupno naribajte. Luk i češnjak oljuštite i nasjeckajte. U loncu zagrijte maslinovo ulje pa na njemu 3-4 minute propirjajte luk i mrkvu. Pospite mljevenom kurkumom i kuminom, dodajte češnjak i pirjajte još minutu. Ulijte litru vode, posolite i pojačajte vatru. Kad zakipi, smanjite vatru i poklopite lonac pa kuhajte 20-ak minuta, odnosno dok mrkva ne omekša. Tada juhu maknite s vatre i smiksajte štapnim mikserom. Kušajte pa po potrebi dodajte još soli te popaprite po ukusu. Prije posluživanja pospite nasjeckanim listićima peršina.