500 g mrkve

1 luk

2 češnja češnjaka

3 žlice maslinova ulja

2 žličice mljevene kurkume

½ do 1 žličica mljevenoga kumina

¼ žličice svježe mljevenog papra

soli po ukusu

nasjeckani svježi listići peršina za posipanje

Mrkvu očistite i narežite na kockice ili krupno naribajte. Luk i češnjak oljuštite i nasjeckajte. U loncu zagrijte maslinovo ulje pa na njemu 3-4 minute propirjajte luk i mrkvu. Pospite mljevenom kurkumom i kuminom, dodajte češnjak i pirjajte još minutu. Ulijte litru vode, posolite i pojačajte vatru. Kad zakipi, smanjite vatru i poklopite lonac pa kuhajte 20-ak minuta, odnosno dok mrkva ne omekša. Tada juhu maknite s vatre i smiksajte štapnim mikserom. Kušajte pa po potrebi dodajte još soli te popaprite po ukusu. Prije posluživanja pospite nasjeckanim listićima peršina.